Heumen: Genieten en ontspannen

Heumen is een groene en landelijke gemeente langs de Maas, pal ten zuiden van Nijmegen en grenzend aan zowel Brabant als Limburg. Van de vier kernen hebben Nederasselt, Overasselt en Heumen hun oorspronkelijke karakter grotendeels behouden. De grootste kern Malden is uitgegroeid tot een eigentijds woongebied met vele voorzieningen.

Dat de bewoning van dit gebied van al veel eerder dateert blijkt uit de resten van een Romeinse wachttoren in het bosgebied Heumensoord, waarvan de contouren nog zichtbaar zijn. Verblijven in één van de dorpen (Malden, Heumen, Overasselt en Nederasselt) betekent natuur bij de hand en uitgaansleven op fietsafstand. De natuur is zeer gevarieerd: de uiterwaarden langs de Maas, de Overasseltse Vennen en Heumensoord in Malden dat naadloos overgaat in het heuvellandschap rond Groesbeek. Je vindt er schilderachtige vennen, uiterwaarden en bossen. In combinatie met uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden en talrijke ruiterpaden is Heumen bij uitstek geschikt voor de rustzoeker. Met de kinderen is het erg leuk om hetMaisdoolhof Malden te bezoeken.

ACTIEF

Lekker actief bezig zijn en heerlijk ontspannen, ook dat kan in Heumen! Wie met de voetjes van het vaste land af wil kan watersporten op de Maas. Met de boot kun je terecht bij de Jachthaven van watersportverenging Maas en Waal. Vanaf Zweefvliegveld Malden kun je de lucht in. Vliegangst? Je kunt er ook heerlijk zitten en kijken onder het genot van een hapje en een drankje. Zwemmers kunnen terecht in het overdekte zwembad van Malden of relaxen bij Sauna & Beauty Oase. Wie van een sportieve uitdaging houdt kan punten scoren tijdens een avondje bowlen bij Bowlingcentrum De Molen in Malden. In de bosrijke omgeving van Heumen ligt Paardensportcentrum De Veerkracht, hier kun je onder begeleiding paardrijden. Of bind je skates of skeelers onder en skate de speciaal uitgezette Skateroute Overasseltse Vennen Fun (ca. 15 km), een mooie, afwisselende route door dit natuurgebied.

Heumen kerk

Anderen bekeken ook...

“Wij hebben echt een SUPER verblijf gehad! De Familie Arts is heel erg vriendelijk en niets is ze teveel. Wij komen terug!!”

Familie Witjes uit Geleen
Midden in de natuur maar toch centraal gelegen