Nijmegen: De oudste stad van Nederland

In het Rijk van Nijmegen vind je in één oogopslag ’t allermooiste dat Nederland aan natuurschoon te bieden heeft. Enerzijds het rivierenlandschap tussen Maas en Waal, in de natuurgebieden van de Ooijpolder en de Duffelt. Anderzijds het fascinerende heuvellandschap waarin Beek-Ubbergen, Berg en Dal, Groesbeek en Mook verscholen liggen.

Bezoek Nijmegen en verplaats je in het verleden van de oudste stad van het land. De oudste stad van het land is het hele jaar een ontmoetingsplek bij uitstek. Gelegen op een heuvelrug aan de oevers van de Waal, oefent Nijmegen al eeuwenlang een grote aantrekkingskracht op mensen uit.

 

STUDENTEN- EN TOERISTENSTAD

In Nijmegen gaan verleden, heden en toekomst hand in hand. Nijmegen is een echte studenten- en toeristenstad. Bezoekers zijn dol op het stadscentrum. Het winkelaanbod is gevarieerd en kwalitatief goed, met haar moderne winkelcentra en knusse winkeltjes. Nijmegen is in 2009 uitgeroepen tot de stad met het meest diverse winkelaanbod.

 

TERRASSEN EN CULTUUR

Nijmegen is ook populair, als het gaat om een terrasje pakken in het centrum. Wist je dat Nijmegen de grootste ‘terrasdichtheid’ per inwoner van Nederland heeft? Maar ook op cultuurgebied heeft Nijmegen veel te bieden: Filmhuis Lux, diverse musea als Museum Het Valkhof, Natuurmuseum Nijmegen en hetNationaal Fietsmuseum Velorama. De Stevenskerk, de Waalkade met het Holland Casino en de Nijmeegse parken zijn zeker een bezoekje waard. Voor fietsers en wandelaars vormt de omgeving van Nijmegen een waar eldorado.
Wat Nijmegen u nog meer te bieden heeft:

 

WINKELEN IN NIJMEGEN

De meer dan 400 winkels in het centrum van Nijmegen maken een dagje winkelen in Nijmegen tot een feest. Je vindt er een uitgebreid en gevarieerd winkelaanbod. In het mooie historische stadsgedeelte vind je unieke winkels en speciaalzaken die je zeker nergens anders tegenkomt dan in het centrum van Nijmegen. En in de lente brengen de vele terrasjes extra sfeer.

Nijmegen Centrum

RESTAURANTS IN NIJMEGEN

Restaurant, bistro of eetcafé, in Nijmegen ben je snel tevree. Of je nu zoekt naar een eetcafé of een restaurant in Nijmegen? In het centrum van Nijmegen vind je onder meer: * de beste restaurants in Nijmegen * gezellige lunchrooms in Nijmegen * betaalbare eetcafés in Nijmegen
vele andere eetgelegenheden in Nijmegen

 

MUSEUM EN THEATER IN NIJMEGEN

Museum, theater en andere podia in Nijmegen… hier vind je het brede aanbod van theaters en musea in het centrum van de stad. Cultuur bij de Nijmeegse theaters: * Stadsschouwburg Nijmegen * Arthouse en bioscoop LUX Nijmegen * Concertgebouw De Vereeniging * Lindenbergtheater

 

GESCHIEDENIS

De geschiedenis wordt in de stad niet vergeten, maar gekoesterd in prachtige historische gebouwen, parken en musea zoals Museum het Valkhof. Op zoek naar een bijzonder museum? Bezoek dan het MuZIEum! Hier voel, proef, ruik en beluister je het dagelijkse leven, maar dan door de ogen van een blinde persoon.

Nijmegen is daarnaast ook een winkelstad met een breed winkelaanbod. Je vindt hier knusse winkeltjes met een gemoedelijke sfeer, waar je heel persoonlijk geholpen wordt. Het meest aansprekend zijn de typisch Nijmeegse straten, met kleine winkeltjes en leuke restaurantjes. Daarnaast is Sanadome een grote aanrader om je bezoek aan Nijmegen mee te combineren!

Anderen bekeken ook...

“Wij hebben echt een SUPER verblijf gehad! De Familie Arts is heel erg vriendelijk en niets is ze teveel. Wij komen terug!!”

Familie Witjes uit Geleen
Midden in de natuur maar toch centraal gelegen